25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dijous, 28 de maig de 2015 a les 10:00

Dinamització

L’Oficina de Català de Caldes de Montbui i l’Ajuntament organitzen el I Gran Dictat del Futbol Sala

Les Cases dels Mestres. Carrer del Mestre Gregori Montserrat, 6
Caldes de Montbui

El passat 19 de setembre es va presentar a la V Nit de l'Esport de Caldes de Montbui  el lèxic de futbol sala Cinc contra cinc, elaborat per 4 tècniques de diferents oficines de català del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental -Caldes, Granollers i Sant Celoni- i a petició de la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Caldes de Montbui. Un dels objectius per fer aquest lèxic era difondre'l entre els alumnes de les escoles de Caldes de Montbui abans del torneig Rosario Sánchez que se celebrarà el mes de juny, en què juguen un miler de nens i nenes de la vila.

Un cop repartits els vocabularis, l'Oficina de Català de Caldes ha creat, juntament amb les escoles, diferents actuacions perquè els alumnes puguin practicar el lèxic. Aquest any s'ha triat per treballar-lo l'alumnat dels cursos de 5è de primària de totes les escoles -un total de 155 alumnes.

Cada escola ha fet activitats diverses com ara unitats didàctiques dins l'àrea d'educació física, practicar aquest esport amb el vocabulari pertinent o dictats elaborats per l'Oficina de Català. A partir d'aquestes activitats cada escola seleccionarà quatre alumnes que participaran en el I Gran Dictat del Futbol Sala -12 alumnes en total- que conté proves extretes d'El gran dictat de TV3, però en aquest cas només es concursarà amb vocabulari de futbol sala.

El I Gran Dictat del Futbol Sala serà un acte obert a tota la població.

Enllaços relacionats
L’Oficina de Català de Caldes de Montbui i l’Ajuntament organitzen el I Gran Dictat del Futbol Sala

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter