25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dimarts, 5 de maig de 2015 a les 19:00

Cinema en català

Minicicle de cinema alguerès a Tarragona

Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (av. Catalunya, 35)
Tarragona

Cinema de l'Alguer, la ciutat catalanoparlant de Sardenya és el títol del minicicle de cinema alguerès que es farà al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tarragona (aula 425, edifici A2, 4a planta).:

  • dimarts 5 de maig, 19, h, inauguració a càrrec d'Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística; Joan-Elies Adell, representant del l'Espai Llull a l'Alguer; Raül Font-Quer, vicepresident de l'Associació Els Amics de l'Alguer de Tarragona, i Francesc Massip, de la URV. Projecció de la pel·lícula Lo dia que els peixos han escomençat a pescar, de Giovanni Collu, Jordi Llorella i Inês Veiga. Col·loqui amb Inês Veiga.
  • dijous 7 de maig, 19 h: projecció del documental 17 maig 1943. Lo silenci troncat, de Gianfranco Fois. Prèviament, Marcel A. Farinelli, alguerès i doctor en història, farà una conferència sobre el tema. Col·loqui.

Coorganitzat per la URV, el CNL de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona, els Serveis Territorials de Cultura i l'Associació Els Amics de l'Alguer de Tarragona.

Lo dia que els peixos han escomençat a pescar és un documental en què, a partir d'entrevistes a algueresos, es fa una reflexió sobre la llengua i la identitat alguereses. Aquí hi podeu veure el teaser de la pel·lícula.

17 de maig. Lo silenci troncat és un documental del jove cineasta alguerès Ginfranco Fois que narra la trista nit del 17 de maig del 1943, quan en plena Segona Guerra Mundial l'aviació aliada va bombardejar salvatgement l'Alguer i va causar moltes morts i importants destrosses a l'Alguer Vella (encara avui visibles). Sens dubte, es va tractar d'un episodi traumàtic en la història recent de l'Alguer, les seqüeles del qual es van deixar sentir durant molts anys. Aquí hi podeu veure el teaser del documental.

Marcel A. Farinelli (l'Alguer, 1978). Doctor en Història (2013) amb una tesi, dirigida per Enric Ucelay-Da Cal, sobre l'evolució històrica de l'arxipèlag Sardenya-Còrsega. Membre del Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranies (Universitat Pompeu Fabra). Ha publicat els llibres El feixisme a l'Alguer (Angle Editorial, 2010) i Història de l'Alguer (Llibres de l'Índex, 2014). 

Enllaços relacionats
Minicicle de cinema alguerès a Tarragona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes