25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dimecres, 12 de març de 2008

Conferències

Màrius Serra exposarà a Tarragona la seva visió de la llengua amb el lema "Català a l'atac"

Sala d'actes de l'Antiga Audiència (pl. del Pallol, 3)
CNL de Tarragona
L'escriptor i enigmista Màrius Serra presentarà als alumnes i al Voluntariat del CNL de Tarragona el seu discurs sobre la llengua amb el lema "Català a l'atac". Amb aquesta xerrada, el CNL de Tarragona enceta les activitats complementàries que programa a la ciutat, destinades al Voluntariat lingüístic i a l'alumnat, aquest any 2008.

Hora: 7 de la tarda

   "Català a l'atac"


Amb aquest lema, Serra vol, tal com ell mateix ens ha escrit, "fer una aproximació a la llengua com a font de plaer a partir dels recursos creatius que conté. Veure i experimentar les diverses tradicions de joc verbal, tant des d'una perspectiva sagrada com profana", en el que el pare Batllori anomenava l'"humorisme transcendent"".

I també la importància de preservar les llengües diverses del món, en temps d'uniformisme i poc respecte per aquesta diversitat. S'il·lustrarà aquesta necessitat amb diversos exemples que demostren que una llengua no és només un sistema de signes que serveix per a la comunicació, sinó també un veritable portador d'informació cultural i de memòria històrica, perquè, tal com va dir Joan Coromines, "la llengua és l'arxiu més antic de la història".

   Escriptor i enigmista


Màrius Serra neix a Barcelona l'any 1963. És escriptor i enigmista. L'any 1987 es llicencia en Filologia Anglesa i publica els seus primers llibres. Des de llavors la seva activitat creativa gira al voltant de la literatura, la comunicació i el joc.

Ha publicat llibres de relats, novel·les i traduccions d'autors anglosaxons. Especialitzat en jocs de paraules, col·labora habitualment al diari Avui, a La Vanguardia i a Catalunya Ràdio.

D'entre les seves obres destaquen les novel·les Mon oncle, premi Fundació Enciclopèdia Catalana de narrativa 1994, AblanatanalbA (1999) i el llibre de relats La vida normal, guardonat l'any 1999 amb el premi Ciutat de Barcelona de Literatura en català.

El seu assaig Verbàlia ha estat guardonat amb els premis Crítica Serra d'Or i Lletra d'Or 2001. I l'any 2006, la seva novel·la Farsa (que ja s'ha traduït a tres llengües) va guanyar el premi Ramon Llull.

Recentment ha publicat Enviar i rebre, un recull dels seus millors 141 articles publicats a La Vanguardia i l'Avui.


Enllaços relacionats
Màrius Serra exposarà a Tarragona la seva visió de la llengua amb el lema

Màrius Serra, a la imatge que presideix la seva web dins de l'AELC


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes