25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dimecres, 12 de desembre de 2018 a les 19:00

Any Pompeu Fabra

Cloenda de l'Any Pompeu Fabra al Castell de Cornellà

El 12 de desembre a les 19 h es farà la representació de Pompeu Fabra: jugada mestra!, un monòleg basat en la vida del Mestre Fabra i, a més, serà l'acte final de clausura dels actes de l'Any Fabra que s'han fet a la ciutat de Cornellà. 

  • Títol: Pompeu Fabra: jugada mestra!
  • Lloc: Castell de Cornellà
  • Hora: 19 h
  • Entrada gratuïta

Sinopsi:

Un personatge vestit de tennista de primers de segle XX, amb una raqueta i una pilota a la mà, es dirigeix al públic de la sala. Confrontat amb l'audiència, aquest tennista fa entendre que aquell no és el lloc adequat per a jugar i que ningú ha de tenir por a ser colpejat per cap pilota, establint una complicitat, des de l'humor, que permeti començar a parlar de l'afició de Fabra per l'esport, i de com, tant en el joc com en la llengua, és necessari ordenar-se, dotar-se d'unes normes.

Amb aquesta idea de joc s'anirà introduint la figura del Mestre com a l'àrbitre que ens ha permès jugar en català, seguint tots plegats les mateixes regles, permetent-ne l'ensenyament a l'escola i el cultiu literari, que és una altra mena de joc, i afavorint l'ús comú de la llengua del carrer i dels mitjans de comunicació. Això és Fabra; un àrbitre, el geni ordenador de la llengua.

Teatralment, el punt de partida de l'esport permetrà fer passar l'acció per una fisicitat real on el joc amb la pilota es traduirà en joc de paraules, amb referències concretes al Diccionari en un permanent contacte amb l'espectador. També permetrà remarcar el compromís de Fabra amb el teixit associatiu del país, com ho demostra la seva mediació en conflictes entre clubs esportius.

Aquestes són les activitats que el CNL de Cornellà ha dut a terme relacionades amb l'Any Fabra:

Cloenda de l'Any Pompeu Fabra al Castell de Cornellà

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter