25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dijous, 14 de desembre de 2017 a les 18:30

Llengua, cultura i cohesió

La delegació de Nou Barris ofereix la primera presentació de l’última obra de Munné-Jordà, 'Ell i l’altre', a Barcelona

Biblioteca de Nou Barris (Pl. Major de Nou Barris, 2)
Barcelona

Ell i l'altre és el darrer llibre d'Antoni Munné-Jordà (Pagès Edicions). Ens en parlarà dijous, 14 de desembre, a dos quarts de set de la tarda a la Biblioteca de Nou Barris. L'escriptor hi estarà acompanyat de Miquel-Lluís Muntané, escriptor i poeta.

En aquest llibre, el vilanoví s'allunya de la novel·la de gènere i de la ciència-ficció, però no renuncia a explorar nous camins de l'escriptura. A Ell i l'altre, fa la transcripció del dietari personal que va escriure el 1978. L'any 2009, en unes circumstàncies que li impossibilitaven emprendre cap obra nova, Munné-Jordà va iniciar la transcripció a l'ordinador del mecanoscrit d'aquest dietari. Transcrita la primera anotació, es va adonar que no es podia reconèixer en aquell jove que trenta anys enrere estava a punt de complir trenta anys, que acabava de publicar el primer llibre, era a París i viatjava, amb infinitat d'escales, a una Xina que feina un any i mig que havia enterrat Mao Zedong. D'aquesta manera, inicia un diàleg impossible entre «ell i l'altre», entre les restes de l'home actual i el minyó que experimentava en tots els camps, del dibuix a la poesia, del teatre a la narració, passant per tota mena de paradisos artificials, en un any ple d'esdeveniments que encara ens condicionen.

Antoni Munné-Jordà, doncs, estableix un diàleg amb què respon el jove que va ser, el contradiu, el matisa i hi aporta nova informació des de l'avui. També incorpora textos (articles, contes que van quedar, o no, inèdits, fragments d'altres autors, dibuixos, fotografies...).

Enllaços relacionats
La delegació de Nou Barris ofereix la primera presentació de l’última obra de Munné-Jordà, 'Ell i l’altre', a Barcelona

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes