25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dimarts, 22 de novembre de 2016 a les 18:00

Llengua, cultura i cohesió

Presentació del llibre "I si parlem català?"

Biblioteca Popular de la Fundació Iluro
Mataró

Presentació del llibre I si parlem català? a càrrec del seu autor David Vila i Ros i publicat per Tallers per la Llengua. 

Un llibre concís i fàcil de llegir. L'objectiu és despertar l'interès del lector envers les llengües en general i el català en particular, esperonant-lo a utilitzar més la pròpoa del país.

Text a la contracoberta:

Tots els estudis indiquen que cada cop hi ha més persones que saben parlar català però que, en proporció, cada cop són menys les que realment el fan servir. I una llengua que no és útil està abocada a la desaparició. Hem de veure el got mig ple o mig buit? L'objectiu del llibre no és resoldre aquesta pregunta, sinó dotar-nos d'arguments i recursos per omplir-lo fins que vessi. Les llengües són un patrimoni incomparable i hem d'intentar no només preservar-les, sinó usar-les amb normalitat en el territori que els correspon. És evident que la pervivència de les llengües minorades no depèn exclusivament de l'actitud dels parlants, ans del poder polític, social, econòmic i demogràfic que tinguin al darrere. Tot i així,  si aprenem a desfer-nos dels prejudicis que ens condicionen i ens llancem a fer un ús desacomplexat del català, se n'incrementarà la presència social i esdevindrà, de ben segur, una llengua atractiva i necessària per a les persones nouvingudes i per a tots aquells conciutadans que encara no la parlen.

David Vila i Ros és de Sabadell, dinamitzador lingüístic, escriptor i rapsode. Actualment vicepresident de Tallers per la Llengua, coordinador de la Comissió Permanent per la Llengua a Sabadell i col·laborador de Ràdio Sabadell i de Cugat Ràdio. Li agrada llegir de tot, escriure contes, assaig i articles i reflexionar entorn de l'ús social del català.

Presentació del llibre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes