'Els sabors del món': la tàpera
A la mostra “Els sabors del món” donem a conèixer productes culinaris, propers i llunyans. Si voleu saber-ne la història, les característiques i com s’utilitzen, seguiu llegint. Avui us presentem la tàpera.
Denominació
[ca] tàpera; [es] alcaparra
Procedència
Del llatí capparis
Curiositat
Sabíeu que la tàpera va ser utilitzada a l’antiga Grècia com un remei per als gasos?
Característiques
L’ús de la tàpera es remunta més enllà del 1200aC. Els grecs van exportar la tàpera a la resta de països mediterranis, on ha estat durant molt temps un dels aliments favorits.
Les tàperes contenen flavonoides, un tipus d’antioxidants molt beneficiosos per a la salut. Tenen una forma semblant a la de les olives, tot i que són més petites i amb un contingut calòric inferior: 100 grams de tàperes contenen unes 25 calories, i en canvi en la mateixa quantitat d’olives verdes hi ha 110 calories.
Els brots de la tàpera es cullen, s’assequen al sol i s’assaonen amb vinagre, salmorra, vi o sal. Tenen un gust àcid, amarg i una mica picant.
|