Edicions anteriors  Imprimir

Núm. 62   L'Heura digital
Apunts de llengua Índex 
Ampliar imatge 'Els sabors del món': la tàpera

A la mostra “Els sabors del món” donem a conèixer productes culinaris, propers i llunyans. Si voleu saber-ne la història, les característiques i com s’utilitzen, seguiu llegint. Avui us presentem la tàpera.

 
Denominació
[ca] tàpera; [es] alcaparra
 
Procedència 
Del llatí capparis 
 
Curiositat 
Sabíeu que la tàpera va ser utilitzada a l’antiga Grècia com un remei per als gasos?
 
Característiques
L’ús de la tàpera es remunta més enllà del 1200aC. Els grecs van exportar la tàpera a la resta de països mediterranis, on ha estat durant molt temps un dels aliments favorits.

Les tàperes contenen flavonoides, un tipus d’antioxidants molt beneficiosos per a la salut. Tenen una forma semblant a la de les olives, tot i que són més petites i amb un contingut calòric inferior: 100 grams de tàperes contenen unes 25 calories, i en canvi en la mateixa quantitat d’olives verdes hi ha 110 calories.
 
Els brots de la tàpera es cullen, s’assequen al sol i s’assaonen amb vinagre, salmorra, vi o sal. Tenen un gust àcid, amarg i una mica picant.
 
Voleu saber més coses de la tàpera? Vegeu l’apartat “Destaquem” de www.cpnl.cat/heura.




Pujar
  Enviar a un amic
CONTACTE
Centre de Normalització Lingüística L'Heura

Rambla de Sant Sebastià, 98-100, 5a planta
08921 Santa Coloma de Gramenet
Tel. 934684048
Fax 933851061

Adreça electrònica:
santacoloma@cpnl.cat

Webs: 
cpnl.cat/heura
facebook.com/cnlheura
facebook.com/vxl.heura

Twitter:
twitter.com/cnlheura




© 2018 Consorci per a la Normalització Lingüística
Info legal - Contacte