25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
RSS

Novetats

Mostrant de 1 a 1 de 1 entrades disponibles, del centre CNL de Girona

 • CNL de Girona - Dijous, 23 de setembre de 2010

  L'acolliment lingüístic i els joves. Cinquena jornada de presentació de materials i experiències

  Divendres passat, 17 de setembre, va tenir lloc a la Casa de Cultura de  Girona L’acolliment lingüístic i els joves. Cinquena jornada de presentació de materials i  experiències. Com cada any –i amb aquesta ja són deu edicions–, el Grup d’Immigració de la Comissió d’Organismes i Serveis per al Foment de la Llengua Catalana de Girona ha organitzat una iniciativa per respondre a les inquietuds i necessitats específiques dels professionals de l’acolliment lingüístic, que, com la mateixa realitat, són canviants i complexes. En aquest desè aniversari, que va inaugurar el senyor Bernat Joan fent un repàs a la tasca desenvolupada aquests anys, hi van assistir prop de vuitanta persones, entre professorat de català d’alumnes nouvinguts d’organismes i entitats, dinamitzadors lingüístics, tècnics d’immigració, agents d’acollida, tècnics de joventut i altres professionals de l’acolliment lingüístic.

  La Jornada ha estat sempre un fòrum de reflexió. En aquest sentit, va interessar molt els assistents el diàleg d’experts “Joves, llengua i identitat. Pautes per a l’acolliment lingüístic de joves procedents d’altres cultures”, en què el sociòleg Isaac González i l’antropòloga i educadora social Marta Comas van exposar els seus punts de vista sobre els processos de construcció identitària en els joves d’orígens diversos i sobre el paper que  hi té la llengua catalana, des dels enfocaments propis dels seus camps  d’investigació, que en algun moment van resultar divergents i van propiciar un debat viu i molt interessant, moderat pel professor de pedagogia i educació intercultural Xavier Besalú.

  Seguidament, Maria Puig, coordinadora territorial de Joventut a Girona, va presentar quatre projectes o experiències (projecte Rossinyol, El Món a Salt, Taller de foment dels usos lingüístics i Casa de la Música |La Mirona) i dos recursos informàtics (el cercador de recursos per a l’acolliment lingüístic de la SPL i Flog.cat) que exemplifiquen el treball que des d’entitats i empreses i a Internet es promou per fomentar la participació dels joves en català. 

Anterior

 1. 1

Següent


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter