25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dijous, 31 de gener de 2019

  El CNL de Girona reprèn les "Tertúlies a les escoles" a La Bisbal

  Curs personal sociosanitari

  El projecte, del Voluntariat per la llengua, vol afavorir la integració i l'aprenentatge del català en els pares i mares nouvinguts

  El pròxim mes de febrer el Voluntariat per la llengua (VxL) del Centre de Normalització Lingüística de Girona tornarà a posar en marxa les Tertúlies a les escoles, unes trobades als centres educatius pensades per dinamitzar la relació entre pares i mares i per afavorir l'aprenentatge del català i la integració, sobretot de persones nouvingudes. El pla va néixer el curs passat a partir de les necessitats detectades en el marc del procés participat per a l'elaboració del Pla Local d'Acció Social. Aquesta primera edició del projecte va tenir un gran èxit entre tots els centres educatius i participants.

  La proposta consisteix en grups de conversa setmanal, una hora a la setmana, per a famílies dels centres educatius en les quals els professionals de referència hagin detectat una mancança de competències lingüístiques i dificultat en la relació entre la mateixa família i la comunitat educativa. L'activitat té un doble objectiu: que puguin iniciar-se en la pràctica de la llengua, i aconseguir millorar la comunicació -i, per tant, la relació- entre les famílies i la comunitat educativa.

  Les tertúlies es realitzaran dins el mateix centre educatiu, dues escoles durant el segon trimestre i les dues restants durant el tercer trimestre dinamitzades per la tècnica comunitària de la Fundació SER.GI, conjuntament, amb estudiants de pràctiques del Cicle de Grau Superior d'Integració Social, persones voluntàries i també amb la col·laboració i participació dels centres educatius.

  Les Tertúlies a les escoles es poden dur a terme gràcies a la gran implicació i participació de la comunitat educativa del municipi. En l'edició d'enguany, de fet, s'hi ha implicat la totalitat de les escoles de primària de La Bisbal: Joan de Margarit, Empordanet, Mas Clarà i Cor de Maria.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes