25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 18 de gener de 2019

  Acaba el curs del CNL L’Heura per a personal sociosanitari

  Curs personal sociosanitari

  Adreçat a futurs cuidadors de geriatria, la formació rebuda equival a un B1

  El passat divendres 9 de gener va concloure el curs especial de formació per a personal sociosanitari, en especial del sector de cuidadors de geriatria. El curs, organitzat pel Centre de Normalització L'Heura, de Santa Coloma de Gramenet, compta amb la col·laboració de la Fundació Integramenet, i equival a una formació de nivell B1.

  Durant les classes l'alumnat, que prové de països com ara Colòmbia, el Perú, Cuba, el Marroc, Hondures, la República Dominicana i Veneçuela, ha pogut aprendre llengua i cultura catalana, i ha acabat les classes amb exposicions sobre diferents aspectes culturals de Catalunya que en començar desconeixen completament. Així, per exemple, alguns dels temes dels treballs finals han estat la gastronomia catalana, alguns aspectes de la llengua, la diada de Sant Jordi o les muntanyes i rius del país.

  El curs forma part del Programa de Reincorporació al Treball (PRT) que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en aquest cas per a professionals que treballen en l'àmbit sociosanitari en l'atenció domiciliària. Té com a objectiu millorar els coneixements de català dels alumnes per tal que puguin donar un millor servei als seus usuaris. Tenint present les circumstàncies d'aquest àmbit, moltes de les persones grans de qui els professionals tenen cura en cases particulars o en residències són catalanoparlants. Per tant, és fonamental, en una etapa de la vida que necessiten una atenció especial, poder-s'hi comunicar en la seva llengua pròpia. El curs de competències lingüístiques bàsiques compta amb un material pedagògic destinat a aquest col·lectiu, i  es complementa amb unes hores de coneixement de la societat catalana i del seu marc jurídic. Prèviament al curs de català del CNL L'Heura, la Fundació Integramenet va oferir un curs específic d'atenció sociosanitària.

  En finalitzar els tres mòduls que componen el curs, l'alumnat obté una certificació oficial que facilita la seva inserció en el mercat laboral, objectiu últim del programa.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes