25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 21 de desembre de 2018

  El CNL L’Heura de Santa Coloma de Gramenet apropa la història i cultura colomenca als alumnes dels primers nivells

  Els alumnes van visitar el Museu Torre Balldovina de la vila

  L'activitat repassa fites històriques que han conformat l'actual Santa Coloma de Gramenet

  En els cursos de català prioritàriament s'hi aprèn llengua, però no només. Un dels objectius del Consorci per a la Normalització Lingüística és el de donar a conèixer la cultura i la història del país a les persones nouvingudes.

  És per això que dintre del programa dels cursos s'hi inclouen visites a diferents espais de la ciutat Aquest és el cas del Centre de Normalització Lingüística L'Heura, de Santa Coloma de Gramenet, que organitza la visita dels alumnes inicials de català al Museu Torre Balldovina (MTB). És un museu local pluridisciplinari que s'encarrega de protegir, conservar, estudiar i difondre el patrimoni cultural i natural de Santa Coloma de Gramenet, col·laborant amb les entitats públiques i privades que aglutinen la vida cultural i cívica de la ciutat i amb la voluntat d'oferir un servei a tota la ciutadania colomenca.

  La visita pretén fer reflexionar als alumnes sobre l'origen de la identitat, així com dels esdeveniments històrics que conformen el present del municipi. D'aquesta manera, sempre prenent la Torre Balldovina com a punt de partida, es repassen fites històriques que han tingut la vila com a protagonista: els viatges comercials des de la Massàlia grega (actualment Marsella) fins als poblats ibèrics de la costa, la vida dels laietans dalt d'un turó defensiu (turó de Puig Castellà), la guerra entre romans i púnics, la romanització, el naixement d'un poble medieval al pla de Gramenet (que més tard es dirà Santa Coloma), el paper cabdal del molí fariner de la torre, una batalla sagnant durant el segle XV als voltants de la torre Balldovina, i molts d'altres.

  La col·laboració amb el museu ja fa anys que funciona, i enguany s'ha consolidat amb una oferta de visites ampliada per als nostres cursos. Durant el mes de novembre, més de 120 alumnes dels nivells inicials, bàsics i elementals han visitat el Museu de la mà de Jordi Rovira, professor del CNL L'Heura. Gràcies als coneixements de Jordi Rovira sobre la història local molts alumnes descobreixen per primer cop els orígens de la ciutat, la seva història rural i el canvi demogràfic que experimentà a mitjans del segle XX.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes