25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 1 d'agost de 2018

  Cada cop més alumnes d'origen estranger als cursos del CPNL

  L'atenció a les persones arribades fa poc a Catalunya, amb ganes d'aprendre català, és una prioritat en les actuacions dels 22 centres de normalització lingüística del CPNL

  Un 65,6 % del total d'inscripcions dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) del primer semestre de l'any 2018 correspon a cursos de català inicial i bàsic, adreçats a persones amb pocs o cap coneixement de llengua catalana. Això suposa un augment significatiu respecte al mateix període d'anys anteriors, en què representava un 61,8 % el 2016, i un 63,3 % el 2017.

  Es tracta d'una dada especialment rellevant, si es té en compte que justament les línies de treball per al 2018, aprovades pel Ple del CPNL del passat 16 de maig, prioritzen aquest segment de la població per fer possible l'objectiu que tothom tingui la capacitat d'usar la llengua pròpia del país.

  L'increment d'inscripcions als cursos de català inicial i bàsic es veu reflectit en el nombre de persones inscrites d'origen estranger, que enguany representa un 5,4 % més que el 2017 i un 8,28 % més que el 2016.

  Així, un 91,3 % de les inscripcions d'aquest primer semestre dels cursos inicials i bàsics són de persones d'origen estranger. Un percentatge que disminueix en els cursos de nivells més alts, tot i que continua sent molt important en cursos de català elemental (un 67,3 % del total) i, per bé que la dada és inferior, també és especialment notable en els cursos de català intermedi (un 37,5 % d'alumnes és d'origen estranger).

  Aquesta millora també es veu en altres actuacions o segments de treball del CPNL, que han vist notablement incrementats els bons resultats.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter