25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 24 de gener de 2018

  Pràctiques lingüístiques al Mercat Cobert de Roses

  Alumnes de Bàsic 1 fan una classe fora de l'aula per treballar la comunicació al mercat

  El Mercat Cobert de Roses és l'escenari ideal perquè els alumnes de l'Oficina de Català de Roses que tenen poques habilitats comunicatives en llengua catalana puguin complementar les sessions a l'aula. Així, dilluns 15 de gener, un grup d'alumnes del Bàsic 1 van dedicar part del matí a practicar la comunicació en un context tan habitual com el del mercat.

  La visita va permetre als assistents treballar estructures lingüístiques i vocabulari bàsic del mercat, alhora que va servir-los com a context ideal per iniciar converses en català fora de l'aula. Es tracta d'una fórmula molt eficaç per reforçar l'aprenentatge i per dotar de més confiança els alumnes en el moment de comunicar-se en espais reals d'ús.

  Els alumnes del curs Bàsic 1 són persones que, en la majoria de casos, han arribat fa poc a Catalunya i que troben, en iniciatives d'aquesta mena, el recurs ideal per relacionar la llengua amb l'entorn i per generar vincles amb la resta del grup i amb el municipi.

  Les activitats fora de l'aula són un recurs essencial per a l'aprenentatge, en la mesura que enforteix i consolida els resultats, alhora que esdevé una estratègia molt eficaç per a l'acompanyament i l'acolliment lingüístic de les persones acabades d'arribar.

  Enllaços relacionats


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes