25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 21 de juliol de 2017

  L'Oficina de Català de Parets participa en la celebració del 10è aniversari del Servei d'Acollida de l'Ajuntament amb un taller de llengües del món

  Entre tots els participants, es va anar teixint el mapa de llengües que es parlen i es coneixen a Parets. 

  Amb motiu del 10è aniversari del Servei d'Acollida de l'Ajuntament de Parets, dissabte passat, 8 de juliol, a la tarda, la plaça de la Vila es va emplenar de gent de diferents llocs del món per participar en totes les activitats programades per a aquesta celebració. Per començar, hi va haver una taula rodona, "La interculturalitat és la riquesa d'una societat inclusiva i diversa", amb Fatiha El Mouali, tècnica d'Acollida de l'Ajuntament de Granollers; Mawa N'Diaye, tècnic de la Direcció General de Joventut; Abdoulaye Fall, expert en migracions, i Mercè Puigdelliura, tècnica d'Acollida de l'Ajuntament de Parets. Després, es va fer una lectura molt emotiva de textos guanyadors del concurs literari Parets Arreu del Món i, posteriorment, vam poder ballar amb les gitanes de Parets, gaudir de balls tradicionals romanesos i ballar amb les dones africanes.

  Paral·lelament, hi havia estands per a les entitats i ens que hi col·laboraven amb tallers o activitats: l'Associació de Dones Africanes de Parets, la Colla del Ball de Gitanes, l'Associació Noves Generacions del Poble de Goutta, l'Associació per la Difusió de la Cultura Romanesa i l'Oficina de Català de Parets, que tenia el repte d'elaborar entre tots els assistents el mapa de les llengües que es parlen o coneixen a Parets. Vam poder dibuixar un bonic mosaic de llengües: des del quítxua fins al xinès, passant per la increïble varietat lingüística del Senegal: wòlof, serer, fula, mandinga, soninke, diola i el francès, que és la llengua oficial del país.

  El concert de Yacine & The Oriental Groove, una banda de rock mediterrani, va posar punt final a una festa plena de colors, germanor i alegria.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter