25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dilluns, 15 de desembre de 2014

  Programa Aprèn.cat del SOC 2014-2015

  Des d'ara fins al 30 d'abril, una vintena de centres de normalització lingüística (CNL) tiraran endavant 80 cursos de català de nivells inicials, bàsics i elementals. Aquesta activitat s'emmarca dins del projecte Aprèn.cat 2014, que impulsa el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

  Les accions formatives del programa Aprèn.cat s'adrecen a persones que estan a l'atur i que tenen uns coneixements nuls, bàsics o elementals de llengua catalana. Els cursos, que estan totalment finançats pel Fons Social Europeu, són de 45 hores i es fan de forma presencial i intensiva. Al final, s'expedeixen certificats d'assistència i assoliment del nivell equiparables als del Marc europeu comú de referència per a les llengües.

  Amb aquesta iniciativa, el SOC promou la millora d'ocupació de les persones inscrites i fa una aposta ferma per la formació de qualitat en català. I el CPNL fomenta el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua, i treballa per la cohesió social del territori.

  El SOC du a terme el projecte amb el CPNL des del 2011. Gràcies a l'Aprèn.cat, fins a l'any 2013 s'han fet 247 cursos i més de 4.500 persones d'arreu del territori s'han format en llengua. Com a novetat, aquest any s'ha ampliat l'oferta dels nivells d'aprenentatge: als cursos inicials, bàsics i elemental 1 s'hi han afegit els de l'elemental 2 i 3, i els cursos bàsic 3 i elementals s'han complementat amb el programa Voluntariat per la llengua. A través d'aquest programa, es posen en contacte persones voluntàries catalanoparlants amb aprenents de llengua, amb l'objectiu que aquests últims facin pràctiques de conversa en català fora de l'aula.

  El SOC fa un encàrrec al CPNL que es formalitza amb la signatura d'un conveni per a l'organització, la coordinació i la gestió dels 80 cursos de català pressupostats en el projecte.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter