25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Divendres, 30 de maig de 2014

  Programa Aprèn.cat

  El Servei d'ocupació de Catalunya (SOC) programa i executa les accions que deriven de polítiques actives d'ocupació. En el marc d'aquestes funcions, ofereix a les persones inscrites  a l'organisme, formació per millorar les seves capacitats d'inserció laboral.

  Per desenvolupar les actuacions formatives de llengua catalana, des de l'any 2011 els SOC ha encomanat al Consorci per a la Normalització Lingüística la gestió del programa Aprèn.cat, amb l'encàrrec de coordinar i impartir els cursos de català.

  Durant el 2013 els Centres de Normalització Lingüística (CNL) han organitzar 92 cursos a 39 poblacions en què el SOC té Oficines de Treball  (OTG), donant servei a tot Catalunya, amb la implicació i la coordinació de 20 centres i 50 oficines de Treball de la Generalitat.

  En total s'hi ha inscrits 1.681 alumnes. Els nivells que s'han impartit han estat 12 cursos de nivell inicial, 59 cursos de nivell bàsic 1, 23 cursos de nivell bàsic 2, 4 cursos de nivell bàsic 3 i 1 curs de nivell elemental 1.

  El CPNL s'ha responsabilitzat de l'organització de cursos: infraestructures, contractació del professorat, material pedagògic, inscripció, seguiment i certificació de l'alumnat.

  La cooperació entre el Servei Català d'Ocupació de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística i la bona entesa entre els diversos centres i oficines han fet que l'experiència hagi estat molt positiva, per això es preveu que per al proper curs 2014-2015 el Soc tornarà a encarregar la gestió del programa Aprèn. cat al Consorci i ampliarà l'oferta formativa per nivells, per poder continuïtat als alumnes d'edicions anteriors que encara estan en situació d'atur i a d'altres persones sense coneixements o que tenen coneixements bàsics de català, preferentment estrangeres, demandants d'ocupació que estan inscrites al SOC.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter