25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • Àmbit de Formació i Foment - Dimecres, 19 de febrer de 2014

  132 alumnes acaben amb èxit el curs del Programa reagrupament i treball

  Durant l'any 2013 es van organitzar 17 cursos del Programa reagrupament i treball, impulsat per la Direcció General per a la Immigració amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística.

  Des del 2007 el CPNL col·labora en aquest programa organitzant 65 hores de formació, que inclouen l’aprenentatge del català adaptat a les necessitats lingüístiques del sector professional per al qual s’està formant l'alumne.

  El passat 14 de febrer es va celebrar l'acte de lliurament de certificats als alumnes que han assolit el curs. Els lliurament va anar a càrrec de la presidenta del CPNL i directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i el director general per a la Immigració, Xavier Bosch.

  Ester Franquesa va destacar l’èxit del programa, que fa que les persones nouvingudes puguin adquirir la formació necessària per integrar-se en el món laboral, a més de facilitar-los el coneixement de l’entorn i l’aprenentatge de la llengua catalana, aquesta última impartida pel CPNL. Franquesa va insistir en la importància que tothom pugui optar a una igualtat d’oportunitats i va destacar que una de les línies per acostar la gent a Catalunya és la inserció laboral i la llengua, posant èmfasi en aquesta última: “a Catalunya, qui coneix el català i la seva història, s’integra millor”.

  El director general per a la Immigració va fer balanç d’aquesta edició en concret, en què dels 132 alumnes que han aprovat el curs, una mica menys de la meitat ja s’han inserit al món laboral i espera que, ben aviat, s’hi pugui anar incorporant la resta. Les especialitats en què s’han format els alumnes són majoritàriament del sector de l’hostaleria i el turisme, així com cursos de geriatria i de mossos de magatzem.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter