25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura - Dijous, 6 de febrer de 2014

  El projecte Desdezero prepara un espectacle a partir de l'experiència d'aprendre català

  Un grup de 25 persones treballa en el projecte col·laboratiu Desdezero, que impulsen la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. El projecte crea i desenvolupa un muntatge teatral totalment nou a partir de l’experiència d’aprendre català i comunicar-se en aquesta llengua.

  L'obra Desdezero és una adaptació d'1,2,3... provant, de Jordi Pujol Nadal i Oriol Lladó i Esteller. Aquest treball va guanyar l'any passat el 9è Premi d'Idees per Promoure l'Ús del Català, que convoquen biennalment la Regidoria d'Ensenyament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Reus i que té la col·laboració del Departament de Cultura.

  El passat mes d’octubre es va obrir la inscripició a persones interessades a participar en el projecte. Hi ha tant persones autòctones de Catalunya com persones nouvingudes, de l’Argentina, de Rússia, de Romania, etc.

  El projecte està dirigit per l’actor i director Ferran Vidilla. Aquest mes de febrer el grup de participants ha començat a treballar en dos vessants. D’una banda, el grup d’actors i de l’altra, el de dramatúrgia.

  El producte final es presentarà el dia 26 de juny al Teatre Bartrina de Reus, coincidint amb l’acte de final dels cursos de català, i s’està treballant perquè pugui arribar també a Cambrils i Falset.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes