25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • CNL de Barcelona - Dijous, 17 d'octubre de 2013

  Nova exposició: “Mirades i veus del català”

  Aquests dies, l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura acull l'exposició Mirades i veus en català, feta pel Comissionat d'immigració de l'Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Plataforma per la Llengua i que recull testimonis de nous parlants, com ara Ly Leap, o com el de Laura Estors, una mallorquina que fa de professora de català.

  La diversitat cultural de les persones que parlen la llengua catalana al nostre país va en augment. El català és i es percep com un projecte compartit per tota la ciutadania, i cada vegada és més evident la contribució de la població immigrada a l’hora de consolidar la nostra llengua com una vivència comuna.

  Mirades i veus del català és una exposició que té com uns dels principals objectius desfer tòpics i estereotips referits a les persones immigrades i l’aprenentatge del català com a llengua comuna. Alhora vol fer visible la diversitat de parlants d’altres llengües a Catalunya, posant en valor les aportacions de les seves llengües i cultures a la societat catalana i la riquesa que això suposa per al nostre país.

  Ly Leap i la seva germana van arribar a Europa fugint de la guerra de Cambodja, l'any 1975. Primer van viure a París, on durant vuit anys no van saber si la seva família era viva o morta. Quan els va retrobar va decidir instal·lar-se a Catalunya, on s'ha dedicat a fer de cuiner. En Ly ha après el català i ara és la seva primera llengua, tot i un primer contacte accidentat que hi va tenir. A més a més, s'ha convertit en un defensor de la llengua i la cultura catalanes i s'ha compromès amb la llibertat del país.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes