25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • CNL L'Heura - Diumenge, 27 de maig de 2012

  Èxit de participació a la mostra "Sabors del món"

  El passat 27 de maig es va celebrar la mostra “Els sabors del món” amb una assistència massiva. Aproximadament es van repartir 1500 tastos al llarg del dia, en una jornada que va servir per promocionar el comerç local, la cohesió social i el català com a llengua comuna.

  Fins a la mostra s’hi va desplaçar la presidenta del CPNL, Yvonne Griley; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; la presidenta del Consell de Centre del CNL L’Heura, Laia Tordera; i el primer tinent d’alcalde, Esteve Serrano.

  La mostra de productes va servir per exposar la gastronomia de diversos llocs del planeta, com ara Armènia, Guinea Conakri o Xina, i naturalment també de Catalunya. En total, una desena de cuines del món van ser presents a la mostra per oferir noves sensacions a les persones que al llarg del dia es van apropar als estands.

  Paral·lelament a l’exposició de productes, al matí va haver-hi jocs de sobretaula per a grans i petits, i a la tarda l’escriptora de Benín Agnès Agboton, va explicar contes del seu país. Gràcies a la tasca de dinamització del CNL L’Heura, totes aquestes activitats es van conduir en català en un territori amb més de 70 nacionalitats, un 45% de gent nascuda a l’estranger i on la llengua catalana hi té una presència molt feble. La feina lingüística duta a terme a la mostra no tan sols va comprendre aquestes accions.

  A més de la 3a edició del joc lingüístic “Com es diu?”, el CNL L’Heura es va encarregar d’elaborar fitxes amb la descripció dels productes i de les receptes presents a la mostra. Aquesta feina va comptar amb l’assessorament del Termcat, el qual va proposar una quinzena de termes nous en català per a productes que fins ara no tenien denominació en aquesta llengua. La jornada va cloure amb un concert de fusió a càrrec de Diaboure Group, que amb els seus ritmes africans va fer ballar bona part del públic.


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter