25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • CNL de Tarragona - Dilluns, 16 de gener de 2012

  POSTALS DE LA CAMPANYA “SI US PLAU, PARLA’M EN CATALÀ” AL CNL DE TARRAGONA

  En aquestes postals, persones nouvingudes que estan aprenent català demanen a la ciutadania que se’ls adreci en aquesta llengua per poder integrar-se millor a la ciutat. Ho fan a través d’unes postals en què expliquen els seus orígens i la seva relació amb la llengua catalana. També s’han editat xapes amb el lema de la campanya.

  Segons el portaveu de la Plataforma per la Llengua, entitat promotora de la campanya, aquesta "és una eina, una iniciativa per sensibilitzar la població catalanoparlant de la necessitat de dirigir-se en català als nouvinguts. La iniciativa també pretén afavorir la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació de les persones nouvingudes". La implantació a Tarragona d'aquesta iniciativa es produeix de la mà del CNL de Tarragona, el Servei de Política Lingüística de l'Ajuntament de Tarragona i la Direcció General de Política Lingüística.

  Alumnes del nostre CNL

  Els protagonistes de les postals a Tarragona són la Zahra, que va néixer al Marroc i fa 12 anys que viu a Catalunya; l’Aleksandra, de Polònia, que està fent un màster de llengua i literatura catalanes a la URV; el Samba, que és del Senegal i fa un any que viu a Sant Pere i Sant Pau, on és voluntari de la Creu Roja; el Cristian, mexicà, que destaca que al seu país es parlen més de 60 llengües indígenes i que la majoria estan molt marginades, i la Patricia, del Paraguai i amb el guaraní com a llengua materna, que fa quatre anys que viu a Tarragona i ara està aprenent català. Excepte l'Aleksandra, els altres quatre protagonistes són o han estat alumnes del nostre CNL.

  Tot i aquesta diversitat de situacions personals, tots volen donar un mateix missatge als tarragonins: que, si us plau, els parlin en català perquè d’aquesta manera l’aprenen i el poden practicar en contextos reals, més enllà de l’aula. A més, d’aquesta manera també se’ls ajuda a formar part de la societat d’acollida.

  .


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes