25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • CNL Montserrat - Dimarts, 4 d'octubre de 2011

  Atenció domiciliària i auxiliars de geriatria

   El darrer quadrimestre, el SLC de Manresa del CNL Montserrat va impartir un curs gratuït de nivell bàsic de català, dissenyat específicament per apropar el català a l’entorn laboral de l’atenció a la gent gran (auxiliars de geriatria i persones que es dediquen o es volen dedicar a l’atenció domiciliària), en ser un sector en el qual treballen moltes persones nouvingudes.

  Durant el curs, que va durar 45 hores, es va treballar vocabulari específic a partir de situacions pròpies d’aquest àmbit laboral, amb la intenció de donar resposta a les necessitats comunicatives més habituals que s’estableixen entre les persones grans i el personal que les atén. Així doncs, a més de treballar coneixements bàsics generals, com ara la identificació personal, els aliments i les hores, es va posar especial atenció a la salut, la higiene, les situacions d’emergència i els diàlegs més comuns amb persones grans. Els alumnes es van mostrar molt satisfets de tot el que van aprendre.

  El director de la residència Catalunya, Andrés Rodríguez, va participar en l’acte de cloenda del curs, en què es van lliurar els diplomes. El Sr. Rodríguez va parlar del dia a dia de les persones que viuen en una residència i de les tasques que hi duen a terme els treballadors, remarcant la importància de saber català, ja que “la comunicació amb les persones residents és un tret essencial”. Posteriorment, es va fer una visita a la residència Catalunya, experiència altament valorada pels alumnes, perquè la majoria no treballaven al sector, però ho volien fer.

  .


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes