25 anys fent bategar el català

Centres


Acolliment lingüístic
← Tornar al llistat de novetats

Novetats

 • CNL de Badalona i Sant Adrià - Dimarts, 16 de mar de 2010

  Català inicial

  El Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià ha confeccionat el quadern de Català inicial. Quadern de l’alumne/a adreçat als alumnes dels cursos inicials de  llengua catalana per tal de facilitar i complementar el treball a l’aula.

  En el disseny d’aquest material s’han tingut presents els punts següents:

  ·         A l’aula hi ha alumnes amb qui no tenim cap llengua vehicular. Aquest material està pensat per a aquest perfil d’alumnat.

  ·         Les sessions mostren situacions de la vida quotidiana en què les persones nouvingudes s’han de relacionar amb l’entorn.

  ·         El contingut té un objectiu comunicatiu. Es tracta molt poc la gramàtica i es treballa sobretot la llengua des de dins i per ella mateixa. Està distribuït en àrees en les quals el lèxic corresponent es presenta amb frases curtes i senzilles per poder resoldre un acte de parla concret.

  A més del quadern s’utilitzen altres eines a l’aula, com la Guia de recursos de la població, el plànol de la ciutat, calendaris, publicitat de botigues i comerços de diferents sectors... D’aquesta manera, allò que es pot aprofitar d’altres materials, no figura al dossier.

  El quadern català inicial s’ha editat expressament en blanc i negre, llevat de la portada i contraportada, que és en color, i està distribuït en 9 àrees temàtiques, més un apartat de recursos a internet. D’altra banda, en la segona edició hi hem afegit un apèndix amb més exercicis i elements descriptius que ens són d’utilitat perquè puguem ampliar coneixements davant l’alumnat que ha assimilat amb més facilitat de la prevista els continguts anteriors.

  Si bé no hem enllestit una guia definitiva per al professorat ens podeu demanar la provisional a l’adreça badalona@cpnl.cat

  Esperem que us sigui de profit.

  .


Centres

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes