El CNL de l’Àrea de Reus organitza un taller de pòdcasts a càrrec de LANOVA Ràdio

Activitats complementàries

Al maig el programa Xalem inclou "La ruta de les bruixes a Reus" i el 4 de juny es farà una nova edició del taller de cuina

Aquest 3 de maig el CNL de l'Àrea de Reus ha iniciat un taller de ràdio inclòs al programa Xalem, que vol impulsar l'ús de la llengua més enllà de les aules. El taller, a càrrec de LANOVA Ràdio, es farà en 6 sessions, entre el 3 de maig i el 7 de juny, i compta amb 13 inscrits, que aprendran a elaborar un pòdcast. El Xalem també ha previst "la Ruta de les Bruixes" a Reus, a càrrec d'ANS Educació, per al 30 de maig, i un nou taller de cuina per al 4 de juny. Aquestes activitats van dirigides a l'alumnat del Centre i a participants en el Voluntariat per la Llengua.

A Cambrils, al Servei Local de Català, el 24 d'abril es va començar un Taller d'improvisació, a càrrec de Montse Parra, amb 18 inscrits en diverses sessions per a diferents nivells de coneixement de la llengua. A més, el dijous 9 de maig s'ha organitzat la visita a l'exposició "De volta al mar", de David Callau, amb una tertúlia sobre art conduïda pel Museu d'Història de Cambrils. Aquesta primavera també s'ha dut a terme l'activitat "El secret del molí" al mateix Museu, amb 18 participants.

El Xalem 2024 va començar el passat mes de febrer i ja ha organitzat tallers de cuina i una caminada a Vila-seca amb visita al castell. El programa s'allargarà durant el juliol, quan es durà a terme una activitat esportiva, coincidint amb els cursos d'estiu del CNL de l'Àrea de Reus.


Fomentar l'ús de la llengua, una prioritat

Les activitats del Xalem s'han ideat per fer créixer els usos interpersonals de català entre la població. Amb aquest mateix objectiu el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa altres programes o activitats com el Voluntariat per la llengua, que forma parelles lingüístiques entre una persona que habitualment parla català i un aprenent de la llengua, o la sensibilització lingüística a l'aula, que aquest trimestre continuarà desenvolupant-se al CNL de l'Àrea de Reus i que també té com a objectiu fer augmentar, fora de l'aula, l'ús oral del català de l'alumnat del CPNL. Per això se'ls dotarà d'estratègies per mantenir el català en interaccions fora del grup i també d'estratègies per incrementar l'ús diari personal del català d'acord amb el seu nivell de competència en la llengua. 

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?